Pannlampa & Ficklampa

I år ska jag vara med på årets Triathlon på Spetses i Grekland: Spetsathlon. Spetses är en liten ö utanför fastlandet som mest fungerar som semesterort för atenarna själva. Jag ska köra på loppet som kallas Uthållighet och har dubbla längder i alla grenar (i jämförelse med det lopp som kallas Sprint). Självklart har jag tränat i både varmt och kallt väder under höst och vinter här hemma i norden, men nu när våren är på ingång så är det verkligen som att jag lägger i en växel. Jag har inhandlat nya löpskor, shorts och en pannlampa som kommer att komma väl till hands. Jag kompletterade även med en mindre ficklampa (som en reserv). Anledningen till att jag tänkte att det kunde vara en bra idé att bunkra upp med lite belysning innan avfärd är för att jag ska kunna träna även kvällstid veckan innan startskottet går.

Men även här hemma i Sverige har jag haft användning för både pannlampan och ficklampan. Här om kvällen var jag ute och sprang i det vanliga spåret och då var det superbra att ha en pannlampa med ett sådant externt batteri som min har. Den sitter fast på baksidan av pannbandet så den stör inte över huvud taget.

Ficklampan fick sig en testomgång i samband med att jag skulle ut och kika under huset igår natt. Jag tyckte det lät som att det skrapade under terrassen, och då vi tidigare har haft besök av grävlingar kändes det säkrare att ta sig en extra titt. Ficklampan var bra på så sätt att den gick att ändra från bred till spottad ljusbild, vilket underlättade när jag skulle se över alla skrymslen och vrår. (För er som undrar så hittade jag ingen grävling därunder och mysteriet med skrapandet fortsätter således.)